14 شهریور 1399 - 23:50
شناسه خبر: 12062
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
فائو:
قیمت جهانی مواد غذایی برای سومین ماه متوالی افزایش یافت
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، آخرین گزارش سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد از تغییرات قیمت شاخص قیمت های مواد غذایی در ماه آگوست سال 2020 نشان می دهد شاخص کل مواد غذایی در این دوره با 2 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته و 2.2 درصدافزایش نسبت به دوره مشابه سال گذشته مواجه بوده است. همچنین شاخص قیمت کل مواد غذایی در ماه آگوست به بیشترین میزان خود از ماه فوریه رسیده و برای سومین ماه متوالی در سال 2020 افزایش یافته است.
در حالی که کاهش ارزش دلار آمریکا افزایش قیمت اغلب محصولات کشاورزی را به دنبال داشته است، تغییرات شاخص قیمت در این دوره تحت تاثیر افزایش قیمت های جهانی شکر، روغن های نباتی و تا حدی غلات بودده است.از سوی دیگر شاخص قیمت گوشت و لبنیات در این دوره نسبت به ماه گذشته کاهش داشته اند.
شاخص قیمت غلات در ماه آگوست با 1.9 درصد افزایش نسبت به ماه گذشته روبرو بوده است به طوری که در میان غلات اصلی سورگوم، جو، ذرت و برنج بیشترین افزایش قیمت را داشته اند. قیمت جهانی سورگوم در این دوره نسبت به ماه گذشته 8.7 درصد و نسبت به ماه مشابه در سال گذشته 33.4 درصد افزایش یافته که عمدتا تحت تاثیر افزایش تقاضای وارداتی از سوی چین صور گرفته است. قیمت جهانی جو نیز در این دوره به دنبال افزایش صادرات آن از آرژانتین به چین با 3.2 درصد افزایش قیمت نسبت به ماه گذشته روبرو بوده است. همچنین افزایش نگرانی ها پیرامون چشم انداز تولید در آمریکا به دنیال خسارات وارد شده اخیر به مزارع لووا (LOWA) قیمت های جهانی جو را 2.2 درصد دیگر افزایش داده است. قیمت جهانی برنج نیز در این دوره پس از دو دوره متوالی کاهش تحت تاثیر کاهش موجودی فصلی و افزایش تقاضای کشورهای آفریقایی، افزایش یافته است. قیمت جهانی گندم نیز در ماه آگوست 2020 به دنبال کاهش چشم انداز تولید اروپا و افزایش تقاضا با افزایش اندکی مواجه بوده است.
شاخص قیمت روغن نباتی نیز در ماه آگوست 5.9 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته و به بیشترین مقدار خود از ماه ژانویه رسیده است چراکه قیمت های جهانی روغن پالم، سویا، آفتابگردان و کلزا در این دوره افزایش داشته اند. چشم انداز کاهش تولید روغن پالم در کشورهای عمده تولیدکننده به همراه افزایش تقاضای وارداتی، افزایش قیمت این محصول در بازارهای جهانی را به دنبال داشته است. قیمت جهانی روغن سویا نیز در دوره با وجود تولید بیش از پیش بینی در بخش بیودیزل آمریکا، با افزایش مواجه بوده است. قیمت جهانی روغن آفتابگردان نیز به دنبال رشد تقاضا بالاخص از سوی کشور چین، نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است، در حالی که افزایش در قیمت جهانی روغن کلزا به دنبال محدودیت عرضه این محصول در بازارهای جهانی رخ داده است.
شاخص قیمت لبنیات اما در ماه آگوست 2020 نسبت به ماه گذشته تقریبا بدون تغییر باقی مانده با این وجود نسبت به ماه مشابه سال گذشته 1.7 درصد افزایش داشته است. قیمت جهانی پنیر و پودر شیر کامل در این دوره به دنبال کاهش تقاضای جهانی و انتظار افزایش موجودی صادراتی از سوی کشورهای اقیانوسیه، با کاهش روبرو بوده است. از سوی دیگر اما قیمت جهانی کره در ماه آگوست و در پی افزایش تقاضای داخلی اتحادیه اروپا و محدودیت ذخایر صادراتی، افزایش داشته است. قیمت جهانی پودر شیر بدون چربی نیز در این دوره با افزایش مواجه بوده که علت عمده آن را میتوان افزایش تقاضای واردات این محصول و کاهش تولید شیر در اروپا برشمرد.
متوسط قیمت جهانی گوشت نیز در این دوره نسبت به ماه گذشته تغییری محسوسی نداشته است اما نسبت به مدت مشابه سال گذشته 8.9 درصد کاهش یافته است. قیمت جهانی گوشت گاو و گوشت دراین دوره با وجود کاهش کشتار و فرآوری از سوی کشورهای تولیدکننده به علت کاهش تقاضای وارداتی افت داشته است. قیمت گوشت گوسفند نیز در ماه آگوست کاهش داشته است که علت عمده آن را میتوان به کاهش تقاضای وارداتی با وجود هجوم عرضه فصلی از سوی اقیانوسیه، نسبت داد.
قیمت جهانی شکر اما در ماه آگوست نسبت به ماه گذشته 6.7 درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل 6.4 درصد افزایش یافته است. افزایش قیمت ماهانه شکر را می توان به چشم انداز کاهش تولید در اتحادیه اروپا و تایلند نسبت داد. تقاضای وارداتی بالای شکر از سوی کشور چین نیز یکی از دلایل افزایش قیمت این محصلو در بازارهای جهانی بوده است، با این وجود انتظارات بابت برداشت محصول فراوان در هند تاحدی افزایش قیمت جهانی شکر را مهار کرده است.